Karadeniz Bölgesinde Kar Suyuyla Beslenen Balık Türleri İlgi Görüyor
Denizlerdeki dip trol ve gırgır ağlarıyla av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar yeni sezona hazırlandı ve Karadeniz’e yelken açtı. Doğu Karadeniz’e düşen kar yağışı, denize kar suyu katmasıyla balık çeşitliliğini ve miktarını arttırdı. Fırtına sebebiyle az avlanan hamsinin fiyatı 100 liradan 200 liraya yükseldi. Kar suyuyla lezzetlenen hamsi, yükselen fiyatına rağmen tüketici tarafından tercih ediliyor. Trabzon Balıkçılar Hali’nde; istavrit 100, mezgit 200 TL, sargan 250 TL, çinakop 300, palamut 125 liradan satılıyor.
‘Hamsiler Artık Daha Fazla ve Lezzetli’
Balıkçı Turgay Memiş, hamsi avının az olduğunu ancak diğer balıkların bol olduğunu belirterek, “Hamsi normal seviyede fakat hava soğuk olduğundan az avlandı. Fiyatlar arttı ama vatandaş hamsiyi tercih ediyor. Mezgit, istavrit ve hamsi popüler. Hamsilerin büyüklüğü ve lezzeti arttı” dedi.
‘Kar Suyu Hamsileri İri ve Lezzetli Yaptı’
Balıkçı Ahmet Çoğalmış, kar suyunun hamsileri büyüttüğünü ve lezzetlerini arttırdığını ifade ederek, “Hava koşulları nedeniyle az avlanan hamsi fiyatları artırdı. Diğer balıklar da yüksek fiyatlarla satılıyor. Hamsi, mezgit ve diğer türlerin fiyatları arttı. Bu sene bereketli bir sezon” dedi.
‘Karadeniz Hamsisini Tadın, Fırsat Kaçmasın’
Müşteri Hasan Çavdaroğlu, İstanbul’dan geldiklerini ve Karadeniz hamsisi yemeye karar verdiklerini söyleyerek, “Bu fırsatı kaçırmayın. Balık tezgahları dolu, ürünler çok taze ve lezzetli” dedi.