1- Soğan
Bazı insanlar soğanları patateslerin yanında saklar. Bu hatayı yapmayın çünkü patates çevresine nem verir, bu da soğanların çürümesine neden olur. Bu yüzden soğanlarınızı bez torbalarda ya da sepetlerde saklayabilirsiniz.
2- Patates
Patatesin karanlığa ve soğuğa ihtiyacı vardır. Patatesleri çürümeye karşı koruyan, fitokitler yayan üvez yapraklarıyla birlikte saklamak daha iyidir. Patatesleri, soğan ve elmanın yakınlarında saklamamak gerekir. Çünkü bunlar patateslerin bozulmasına neden olan gazlar yayar.
3- Elma
Elmalar kiler gibi serin ve karanlık yerlerde saklanmalıdır. Eğer soğuk bir alanda saklarsanız elmalarınızı 2-3 ay taze tutabilirsiniz.
4- Havuç
Havuçlar genellikle nemi emen ve sebzelerin birbiriyle temas etmesine izin vermeyen kum, soğan kabukları ve hatta talaşla birlikte depolanmalıdır. Bunun haricinde havuçları soyun, rendeleyin ve streç filmle sarın. Önceden hazırladığınız havuçları dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
5- Sarımsak
Sarımsağın saklanması çok zor değildir, sadece havaya ve çok fazla nemin olmadığı karanlık bir yere ihtiyaç duyar. Genellikle mutfağa asılır ve filelerde saklanabilir.